طراحی فروشگاه اینترنتی
طراحی فروشگاه اینترنتی

تبلیغات

معمولا سلبریتی‌ها یا افراد سرشناس و پرطرفدار را بازیگران، هنرمندان و ورزشکاران تشکیل میدهند ولی در میان برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار پیگیر و حرفه‌ای! سلبریتی‌های متفاوتی وجود دارند. در این نوشته قصد دارم تعدادی از معروف‌ترین و شناخته‌شده‌ترین مهندسین نرم‌افزار را معرفی کنم. پس با وبلاگ‌ما همراه باشید.

شما هم اگر کسانی را میشناسید که بنظرتون باید توی این لیست باشند توی دیدگاه‌ها بنویسید تا اضافه کنیم.

چارلز بکمن(Charles Bachman)

دانشمند آمریکایی است که تمام وقت خود را بعنوان محقق در علم رایانه سپری می‌کند. او همچنین بخاطر کار بر روی پایگاه داده‌ها شهرت دارد و یکی از دریافت کنندگان جایزه تورینگ می‌باشد.

چارز بکمن

چارلز بکمن در سال ۱۹۲۴ در منهتن، کانزاس متولد شد. پدرش چارلی بکمن، مربی فوتبال در دانشگاه ایالتی کانزاس بود. او دوران دبیرستان خود را در شرق لانسینگ یکی از شهرهای ایالت میشیگان گذراند. چارلز بکمن در جنگ جهانی دوم به ارتش ایالات متحده پیوست و حدود ۲ سال از مارس ۱۹۴۴ تا فوریه ۱۹۴۶ در جبهه جنوب غربی اقیانوس آرام در توپخانه گینه نو، استرالیا و جزایر فیلیپین خدمت کرد. او پس از اتمام خدمت به دانشگاه ایالتی میشیگان رفت و در سال ۱۹۴۸ لیسانس خود را در رشته مهندسی مکانیک دریافت کرد. او سپس با حضور در دانشگاه پنسیلوانیا، در سال ۱۹۵۰ با مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک فارغ التحصیل شد.
چارلز بکمن برای مشارکت‌های برجسته خود در فناوری پایگاه‌داده در سال ۱۹۷۳ جایزه تورینگ را دریافت کرد و در سال ۱۹۷۷ در انجمن کامپیوتر بریتانیا بعنوان یکی از پیشگامان پایگاه داده به عضویت در آمد.وی نمودار ساختار داده یا Data Structure Diagram را بوجود آوده است.

 

ایوار جاکوبسون(Ivar Jacobson)

ایوار جاکوبسون دوم سپتامبر ۱۹۳۹ در ایستد سوئد متولد شد. وی در سال ۱۹۶۲ مهندسی خود را در رشتهٔ برق از دانشگاه صنعتی چالمرز گوتنبرگ گرفت و دکتری خود را در سال ۱۹۸۵ از مؤسسه سلطنتی فناوری استکهلم با رساله‌ای پیرامون ساختارهای زبانی برای سیستم‌های بی‌درنگ بزرگ، دریافت نمود.

ایوار جاکوبسن

بعد از دانشگاه، جاکوبسون تا آوریل ۱۹۸۷ در شرکت اریکسون، جایی که کار بر روی سیستم‌های شی‌گرا شروع کرد، بود. اکثر دست‌آوردها در سال ۱۹۹۱ توسط اریکسون ثبت شد و نامش را به شرکت شی‌گرایی تغییر داد. جاکوبسون مدل توسعهٔ نرم‌افزاری OOSE را در سال ۱۹۹۲ منتشر کرد که در تکامل، به فرایند شی‌گرایی نرم‌افزار تبدیل شد.

در اکتبر ۱۹۹۵ اریکسون شرکت شی‌گرایی را به کمپانی رشنال سافت‌ور واگذار کرد. جاکوبسون در آنجا با گریدی بوچ و جیمز رامبورگ آشنا شد که بعدها به “سه رفیق” معروف شدند.

رشنال سافت‌ور در سال ۲۰۰۳ توسط شرکت IBM خریداری شد و جاکوبسون تصمیم به استعفا گرفت اما تا می ۲۰۰۴ در آنجا به عنوان مشاور فنی اجرایی باقی ماند.

در اواسط سال ۲۰۰۳ وی شرکت ایوار جاکوبسون اینترنشال (آی‌جی‌آی) را تاسیس کرد، که در انگلستان، آمریکا، سوئد، سوئیس، چین و سنگاپور دفتر دارد.

 

مارتین فولر(Martin Fowler)

مارتین متولد ۱۹۶۳ در والسال انگلستان است که محل زندگی ملروز ایالت ماساچوست بود. رشته فعالیت وی علوم رایانه و دانش‌آموختهٔ کالج دانشگاهی لندن است. مارتین فولر مهندس نرم‌افزار، نویسنده و سخنران بین‌المللی پیرامون توسعه ی نرم‌افزار، متخصص طراحی و آنالیز برنامه‌نویسی شیءگرا، یو ام‌ال، الگوی طراحی، و روش شناس باشگاه توسعه نرم‌افزار، از جمله برنامه‌سازی مفرط می باشد.

فولر در والسال بدنیا آمد و بزرگ شد و برای دوران متوسطه به مدرسه ی گرامر کویین ماری رفت. او در سال ۱۹۸۶ از کالج دانشگاهی لندن فارغ التحصیل شد. در سال ۱۹۹۴ به ایالات متحده رفت و در نزدیکی بوستون، ماساچوست در شهری به نام ملروز اقامت گزید.

فولر در اوایل دهه ی ۱۹۸۰ کار بر روی نرم‌افزار را آغاز نمود. بعد از خروچ از دانشگاه در سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۱ برای شرکت پرایس واتر هاوس کوپرز کار می کرد. در شرکت ثات وورکز، یک شرکت یکپارچه سازی سیستم ها و مشاوره، دانشمند ارشد بود.

فولر تاکنون ۶ کتاب پیرامون توسعه ی نرم‌افزار منتشر کرده است. او عضو باشگاه اتحاد بوده و در سال ۲۰۰۱ در کنار ۱۶ نویسنده ی دیگر، منشور باشگاه توسعه نرم‌افزار را نوشت. او بیکی، تلفیقی از وبلاگ و ویکی را ایجاد کرد. وی همچنین اصطلاح تزریق نیازمندی را به عنوان حالتی از وارونگی کنترل عمومی ساخت.

کتابها:
۱۹۹۶، آنالیز الگو: مدل های شی قابل استفاده مجدد.
۱۹۹۷، عصاره یو ام‌ال: یک راهنمای مختصر درباره ی زبان مدلسازی استاندارد شی.
۱۹۹۹، فاکتورگیری مجدد: اصلاح طراحی کد های موجود. به همراه کنت بک، جان برنت و ویلیام اوپدیک.
۲۰۰۱، طرح ریزی برنامه نویسی افراطی. به همراه کنت بک.
۲۰۰۲، الگوهای برنامه معماری سازمانی. به همراه دیوید رایس، متیو فوئمل، ادوارد هیئات، رابرت می و رندی استافورد.
۲۰۱۰، زبان های دامنه مشخص. به همراه ربکا پارسونز.
۲۰۱۲، عصاره بدون اس کیو ال. به همراه پرامود سادالاگ.

 

مارک شاتِل وِرث (Mark Shuttleworth)

وی زادهٔ ۱۸ سپتامبر ۱۹۷۳ در ولکوم، مدیر یک مؤسسه اقتصادی و اولین توریست فضایی آفریقایی و دومین فرد در جهان است که با مخارج شخصی خود به مسافرت فضایی می‌رفت. شاتل ورث مؤسس شرکت کنونیکال ال‌تی‌دی در سال ۲۰۰۴ که پس از جدایی از پروژه دبیان آن را تأسیس کرد. او در حال حاضر در جزیره من زندگی می‌کند و دارای دو تابعیت از پادشاهی متحده و آفریقای جنوبی می‌باشد.

مارک شاتلورث

در ۱۸ سپتامبر ۱۹۷۳ در شهر ولکوم در کشور آفریقای جنوبی به دنیا آمد. پس از گذراندن دوره کالج در Diocesan College موفق به اخذ مدرک Business Science و Information Systems از دانشگاه Cape Town شد. شاتل ورث در سن ۲۲ سالگی در سال ۱۹۹۵شرکت Thawte که در زمینه امنیت شبکه و اینترنت فعالیت می‌کرد را بنیان نهاد و در دسامبر ۱۹۹۹ به قیمت ۵۷۵ میلیون دلار آن را به شرکت VeriSign واگذار نمود و در سال ۲۰۰۴ شرکت Canonical Ltd را به منظور تهیه و تولید نرم‌افزارهای اُپن سورس و پشتیبانی ار آنها تأسیس کرد.

فعالیت‌ها
علاقه شاتل‌ورث به فناوری‌های جدید و استعداد و مهارت وی به عنوان یک کارآفرین در بین فعالین و توسعه‌دهندگان نرم‌افزارهای آزاد و متن‌باز از او شخصیتی کم‌نظیر ساخته‌است. این توانایی‌ها موجب شد تا در ۲۲ سالگی شرکتی تأسیس کند که تنها چهار سال بعد میلیون‌ها ارزش داشت و در ۲۶ سالگی یک میلیونر باشد. اما تنها این شاخص‌های مالی نیست که نقش او را در دنیای نرم‌افزار آزاد و متن‌باز برجسته می‌کند.

لینوکس
نگاه ویژه او به آزادی نرم‌افزار و موفقیت الگوی مورد نظرش در فراگیر کردن استفاده از لینوکس نقطه‌عطفی است که نرم‌افزارهای آزاد و متن‌باز را در زمینه‌های گوناگونی چون فراگیری، تجارت، آموزش عمومی و… گامی به پیش برده‌است. این موفقیت تا آنجاست که امروز توزیع اوبونتو جزو توزیع‌های محبوب در بین کاربران است.

شاتل ورث در سال ۱۹۹۰ به عضویت تیم گسترش‌دهندگان توزیع لینوکس دبیان درآمد و پس از خروج وی از این تیم سرانجام در سال ۲۰۰۴ توسعهٔ توزیع Ubuntu را براساس توزیع دبیان در شرکت تاره تأسیس‌اش آغاز کرد. او در سال ۲۰۰۱ مؤسسهٔ غیرانتفاعی خیریه Shuttleworth Foundation را تأسیس کرد و از پیشگامان صنعت اُپن سورس و آمورش رایگان در مؤسسه Freedom Toaster در آفریقای جنوبی بود.

پروژه KDE
همچنین در ۱۵ اکتبر ۲۰۰۶ بود که طی اطلاعیه‌ای اعلام شد که مارک ریچارد شاتل ورث به عنوان اسپانسر و حامی پروژه KDE معرفی شده و با توجه به مدیریت وی در پروژه اوبونتو و مدیریت شرکت کنونیکال می‌توانست خبر مسرت‌بخشی برای توسعه‌دهندگان و کاربران میزکار KDE باشد.

سفر فضایی
شاتل ورث در ۲۵ آوریل ۲۰۰۲ با هزینه ۲۰ میلیون دلار به همراه شاتل فصایی Soyuz در طی مأموریت TM-۳۴ سفر فضایی خود را آغاز کرد که بعد از ۲ روز به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید و در ۵ می ۲۰۰۲ هم به زمین بازگشت. او برای این سفر فضایی متحمل ۲۰ میلیون دلار شد که این مبلغ برابر درآمد ۱ سال او بود.

زمانی که او در سفر فضایی بود با رهبر انقلابی آفریقای جنوبی یعنی نلسون ماندلا، یک دحتر ۱۴ ساله اهل آفریقای جنوبی یه نام میشل فوستر با استفاده از کنفرانس رادیویی برای دقایقی مکالماتی داشت.

تأسیس بنیاد شاتل‌ورث
شاتل‌ورث علاوه بر سفر توریستی به فضا، بررسی ریسک سرمایه‌گذاری در فناوریهای جدید و انتشار نسخه‌های اوبونتو علایق دیگری هم دارد. به عنوان نمونه او با ایجاد بنیاد شاتل‌ورث تلاش کرده تا به بهبود وضع آموزش در کشورهای در حال توسعه به ویژه در آفریقا کمک کند. در حقیقت اهداف او در این بنیاد یکی از دلایلی بود که موجب شد لزوم وجود یک چهارچوب آزاد نرم‌افزاری برای آموزش کودکان را احساس کند و در پی ایجاد توزیعی چون اوبونتو برود.

 

پ.ن: این مطلب را خیلی وقت پیش پیش نویس کرده بودم، اومدم یک سری به وبلاگ بزنم که گفتم اینم منتشر کنم.

منبع: ویکی‌پدیا فارسی

«برای اطلاع از بروزرسانی ها و مطالب جدید در کانال ما عضو شوید»