امروزه استفاده از فروشگاه های اینترنتی خیلی افزایش پیدا کرده و حتی کالاهای چند میلیون تومانی خرید و فروش می شوند. نمونه هایی از این دست، خرید اینترنتی خودرو، وسایل الکترونیکی، لوازم خانگی و … هستند. روزهایی را بخاطر دارم که هیچ اعتمادی به خریدهای اینترنتی وجود نداشت، حتی خرید شارژ تلفن همراه هم با اکراه انجام می شد. پس این افزایش در وب فارسی قابل توجه است.
فصل یک، قسمت دوم
همزمان با افزایش استفاده از فروشگاههای اینترنتی، تعداد آنها نیز افزایش یافته است. در این پست قصد داریم ۱۰ فروشگاه معروف، کاربردی و محبوب را در وب فارسی معرفی کنیم. توجه داشته باشید که این فروشگاه ها تنها معرفی می شوند و هیچ تایید و توصیه ای برای خرید از آنها انجام نمی شود.
۱- فروشگاه اینترنتی دیجی کالا:
تقریباً جزء نخستین فروشگاه های اینترنتی فعال در زمینه کالاهای دیجیتال(مثل دوربین، لپتاپ، تبلت و …) است. همچنین تنوع زیادی در تعداد کالا دارد و یکی دیگر از مزیت های آن وجود بخش نقد و بررسی محصولات است؛ در این بخش محصولات را بررسی و مقایسه کرده و در ویدئو های شکیلی به نمایش می گذارند. در کل یکی از کاربردی ترین فروشگاه های اینترنتی وب فارسی است. طراحی دیداری مناسبی دارد و تقریباً یک الگو برای فروشگاه های ایرانی بحساب می آید.
۲- فروشگاه چاره
چاره یک فروشگاه همه کاره است، تقریباً هرچیزی که در فروشگاه های بزرگی مثل هایپراستار میبینید در چاره هم پیدا میشود. طراحی دیداری سایت، مناسب و همه فهم است. جستجوی سایت کاربردی و منوی سمت راست، شامل تمام دسته بندی فروشگاه می باشد. به ادعای خود فروشگاه، بیش از ۲۸۰۰۰ کالا در فروشگاه موجود است.
۳- یک تماس
این فروشگاه اینترنتی مدت زیادی نیست که افتتاح شده است، ولی به دلیل حمایتهای فناپ(وابسته به بانک پاسارگاد)، اعتباری برای خود کسب کرده است. تعداد کالاها زیاد است، ولی واسط کاربر ضعیفتری نسبت به نمونه های قبلی دارد. منوی جدید آن اجازه دسترسی به تمام دستهبندیهای فروشگاه را می دهد. ترکیب رنگی خوبی در فروشگاه وجود ندارد. با توجه به استفاده از رنگی نارنجی و مشکی، استفاده از رنگ آبی و صورتی در سایت مناسب جلوه نمی کند.
۴- البسکو دات کام
فروشگاهی که دسته بندی های خاص پوشاک، آرایشی بهداشتی، کتاب، موسیقی و فیلم را نیز پوشش میدهد. واسط مناسب و ساده ای برای بازدیدکننده عام دارد و شمای گرافیکی سایت مقداری قدیمی شده است.
۵- فروشگاه اینترنتی تهران کالا
این فروشگاه، بیشترین تمرکز خود را روی لوازم خانگی گذاشته است، تقریباً از فروشگاه های قدیمی ایرانی محسوب می شود. طراحی واسط خیلی قدیمی ای دارد. دسته بندی های فروشگاه در سمت راست قرارگرفته که شما را یاد منوی درختی ویندوز XP میاندازد! ولی برای قشر مخاطب این محصولات(اغلب خانمهای خانهدار) راحت تر است و احتمالاً ارتباط بیشتری برقرار می کنند.
۶- فروشگاه بازار
فروشگاه اینترنتی بازار که از دامنه خوبی برخوردار است، ولی هنوز نماد اعتماد دریافت نکرده است! طراحی مناسبی دارد ولی دسترسی به تمامی دسته بندی ها در یک صفحه امکان پذیر نیست. جستجوی مناسبی دارد، یکی از ویژگی های این فروشگاه، تعقیب قیمت های فروشگاه های دیگر و حتی لینک به آنها است. تقریباً همه نوع کالا را شامل می شود و میتوان هر نوع محصولی را در آن یافت.
۷- فروشگاه پیکسل
این فروشگاه، یک فروشگاه تخصصی دوربین عکاسی و وسایل همراه آن است. تقریباً هر چیزی که مربوط به عکاسی است را در آن می یابید. یکی از مزیت های آن معرفی گارانتی و بیمه های معتبر و همچنین کاتالوگ دوربین به زبانهای فارسی و انگلیسی است. وبلاگ خوبی دارد، براحتی میتوانید نکات خوبی در مورد خرید ونگهداری دوربین عکاسی در آن بیابید.
۸- ورچین
فروشگاهی شامل محصولات سرگرمی و ورزش، وسایل خانه و آشپزخانه، تزئینی است. طراحی واسط آن شبیه بیشتر فروشگاه های بالا است و برای کاربران عام مناسب است. بدلیل استفاده زیاد از تصاویر، انتخاب محصول و دسته بندی مورد نظر خیلی ساده شده است. این فروشگاه با استفاده از فروشگاه ساز مجنتو پیاده سازی شده است، که بهمین دلیل کمی افت سرعت دارد(نیاز به سرور اختصاصی دارد!).
۹- فروشگاه لیلیوم
فروشگاه اختصاصی عطر و ادکلن، که از محبوبیت زیادی برخوردار است. در طراحی فروشگاه از تصاویر مناسبی استفاده نشده است که احتمالاً بدلیل سبکی سایت است. مثلاً در بسیاری سایت های مشابه بجای نام برند، لوگوی آن را قرار می دهند. مقالات و مطالب سایت نیز برای تازه کارها خیلی مناسب و کاربردی است.
۱۰- فروشگاه اینترنتی کندوسلام
این فروشگاه به نوعی یک سوپرمارکت آنلاین، است. بیشترین تمرکز روی مواد غذایی و تنقلات است، شما میتوانید هر آنچه در سوپرمارکت محلهتان دیدهاید را در این فروشگاه بیابید. منوی اصلی آن شامل تمام دسته بندیهای فروشگاه است و بخوبی نمایش داده شده است. از طراحی بنرها که بگذریم، شمای گرافیکی سایت جالب و جذب کننده است.
برای معرفی ۱۰ فروشگاه محبوب و معتبر، کار سختی را داشتیم. البته چند فروشگاه دیگر نیز وجود داشتند که، شایستگی حضور در این لیست را داشتند. ولی موضوع جالب دیگر، رشد قارچ گونه فروشگاه های زرد(مثل مجلات زرد) است که با هزینه های خیلی پایین(در حد چند صد هزار تومان) بوجود آمدهاند و به همان سرعت نیز از بازار حذف خواهند شد(البته امیدواریم). ولی وجود همین چند فروشگاه حرفه ای کمک زیادی به افزایش اعتماد مردم به خرید اینترنتی خواهد شد. با وجود نماد اعتماد(eNamad) که سر و سامانی به فروشندگان اینترنتی داده است، اعتماد به وبسایت های فروشگاهی خیلی راحت تر شده است. از آنجا که خود من پیگیری نماد الکترونیک را انجام داده ام، با پروسه سخت و طاقت فرسای آن آشنایی کامل دارم. پس این نمادهای الکترونیک به سادگی به دست نمی آیند.
نظرات کاربران
نظر خود را بفرستید:
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.