مجنتو چیست؟ مجنتو، یک فروشگاه ساز متن باز و رایگان است که از ۳۱ مارس ۲۰۰۸ پا به عرصه وجود گذاشت. البته نسخه غیر رایگان آن نیز وجود دارد که توسط شرکت Magento توسعه داده شده است. مجنتو بر اساس فریم ورک zend پیاده سازی شده است که آن نیز یک فریم ورک متن باز PHP است.
حالا چرا مجنتو(یا بقول بعضی ها مگنتو!)؟ الان چند وقتی است که روی این فروشگاه ساز کار میکنم، بهمین دلیل این پست را نوشتم، در ابتدا فکر نمی کردم، سیستم فروشگاه سازی با این همه محبوبیت جهانی، در زبان پارسی، اینقدر مهجور باشد. حتی پشتیبان درست و حسابی هم ندارد؟!
اگر بدنبال راه اندازی فروشگاه اینترنتی هستید، مجنتو یک گزینه مناسب و مشکل برای شما است. مناسب از این نظر که؛ حدود ۱۵۰ هزار فروشگاه فعال کوچک و بزرگ از این فروشگاه ساز استفاده می کنند. سامسونگ و … نیز از این فروشگاه ساز استفاده میکنند. پس میتوان به آن اطمینان کرد و کسب و کارتان را بر پایه آن برپا کنید.
اما چرا مشکل؟ دلیلش بر می گردد به فریم ورک و اساس هسته آن. اگر قبلاً با فریم ورک ci، yii یا … کار کرده باشید، احتمالاً با zend و مجنتو هم کنار می آیید ولی…
کلاً ساختار مجنتو طوری است که برای کار با آن نیاز به آموزش و یادگیری دارید،حتی کار با محیط مدیریتش، چه برسد به برنامه نویسی و توسعه اش. مورد دیگر کمبود اطلاعات و مستندات کافی از سوی توسعه دهندگان مجنتو است. روزهایی را بیاد دارم که برای یک مشکل کوچک باید ساعت ها بدنبال پاسخ می گشتم.
مجنتو دارای دو نسخه Enterprise و Community است که اولی ۱۵,۵۵۰ دلار هزینه دارد و دیگری رایگان عرضه می شود(البته یک نسخه پرمیوم دارد که حدود ۵۰,۰۰۰ دلار است!!!). مقدار ریالی این هزینه امروز ۵۴۴,۲۵۰,۰۰۰ ريال میشود! با این هزینه شما می توانید ۲ برنامه نویس و یک گرافیست را در ایران بمدت ۱۸ ماه استخدام کنید و یک فروشگاه ساز جدید تولید کنید!
احتمالاً تفاوت های زیادی را برای این دو نسخه تصور می کنید؟! ولی اینگونه نیست. من با هر دو نسخه کار کرده ام، تفاوتهایی که با هم دارند را در زیر معرفی می کنیم:
– ابزار تجاری قوی جهت بازاریابی قدرتمند محصولات
– پشتیبانی فنی طلایی تیم توسعه مجنتو(اصلاً پشتیبانی خوبی ندارند!)
– و Scalable performance
– انعطاف پذیری مناسب و قابلیت های سایت
– قابلیت جستجوی پیشرفته
– سادگی در استفاده و همچنین دسترسی لایه ای در محیط مدیریت
– افزایش فروش بوسیله فن آوری یکپارچه سازی، ابزارها و برنامه های کاربردی
– قابلیت نصب روی چند سرور و لایسنس نامحدود
– نسخه نمایش ویژه تلفن همراه
تفاوتهای چشمگیری نبود! تنها مورد که با نسخه رایگان تفاوت اساسی دارد، جستجوی پیشرفته آن است. این نسخه enterprise دارای دو مدل جستجو است، یکی جستجوی full text که در نسخه رایگان هم وجود دارد، و دیگری جستجوی solr که جستجوی هوشمندی بر اساس جاوا است. سایر تفاوتها را در پست دیگری خواهم گفت.
جهت مطالعه اطلاعات بیشتر و همچنین دانلود مجنتو به وبسایت رسمی مجنتو مراجعه کنید.
قصد دارم پستهای بیشتری در مورد فروشگاه ساز مجنتو در وبلاگ ما بنویسم. امیدوارم این مطالب، راهگشای افرادی که بدنبال کار با این سیستم فروشگاه ساز هستند، قرار بگیرد.
نظرات کاربران
نظر خود را بفرستید:
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.